I try to say things in 140 characters via @MRTIMP but sometimes I need more room for thoughts. This is the place for that. Welcome!

Gewoon een druk hoofd.

 

Het gaat deze week over hoogsensitieve mensen. Plots blijkt 1 op de 5 Belgen met die afwijking te zitten. Voilà, dat is het dan. We organiseren er een conferentie over. Er staan nieuwe specialisten op. En van dag op dag hebben we er een nieuw vakje bij om onze kinderen in te stoppen. En een nieuwe muur om ons gedrag achter te verschuilen. Zucht.

Ik wil het liefst niet reageren. Maar het lukt niet. De discussie maakt me moedeloos. Niet dat ik geen begrip heb voor mensen die last hebben van extreme sensitiviteit. Integendeel. Ik ondervind elke dag wat een impact het kan hebben.  Ik heb er altijd last van gehad, mijn oudste zoon heeft er last van. En de andere gezinsleden hebben last van ons. We noemen het een druk hoofd. Waarschijnlijk krijg je er bij de ene specialist op voorschrift Rilatine voor. En lijdt het voor de andere specialist geen twijfel: dit is HSP!

Maar als je die specialisten links laat liggen, is het geen van beide. Dan is het gewoon een druk hoofd. En ja, we hebben er last van. Maar man, wat hebben we er ook plezier aan! In ons hoofd is alles anders, beter, intenser, bewuster, onverwachter, donkerder, helderder, ruwer en zachter. Het bepaalt wie we zijn. Pak ons dat alstublieft niet af om het in een vakje te stoppen aub.

Bedankt.